Tilbage til oversigten

Diving 2000 Billedgalleri

Mål: Et online billedgalleri med enkel bruger-upload, så dykkerinstruktører kunne sende billeder til kontoret let og hurtigt efter et dyk.

Kontoret stod med det problem, at det var sjældent de havde noget billedmateriale at vise frem, når der havde været afholdt kurser eller dykkerture. Og dem de havde, lå spredt mange steder, og var svære at finde.

Desuden bliver billeder alt for let væk og glemt på sociale mediers timelines – hvilket var synd for de elever, der var stolte over at have gennemført et kursus, og gerne hurtigt ville vise venner og familie et billede derfra.

Denne side blev til, i et forsøg på at løse de problemer.

I stedet for at dykkerinstruktører skulle hjem, finde billeder frem, vedhæfte dem en mail, og sende dem til kontoret, skulle de bare kunne finde en formular på hjemmesiden, og sende dem med det samme (hvorefter de skal godkendes af en administrator før de bliver vist på siden).

Desuden skulle det være let at søge billeder frem baseret på sted og dato.

Den største udfordring

Sikkerhed. Så snart brugere kan tilføje deres eget indhold, stiger kravet til sikkerhed markant. Særligt i forhold til fil-upload. Det er vigtigt at sikre, at det kun er de rigtige filtyper (billeder) der kan uploades, for at forhinde f.eks. forsøg på at uploade kode-filer der kan skade siden. Derudover skal der være en vis mængde spam-beskyttelse, når en formular er frit tilgængelig på en side.

Da jeg var under tidspres og ikke havde tid til at implementere alle sikkerhedsforanstaltninger selv fra bunden af, endte det med at blive en WordPress-side, med et tilpasset tema.

Derudover var jeg nødt til at re-konfigurere serveren, da den ikke tillod særligt mange filer, eller særlig stor datamængde, at blive uploadet ad gangen. Der var nogle grænser der skulle rykkes ved, før siden for alvor kom til at spille.

Diving 2000 billedgalleri

Skriv et svar

Er du interesseret i et samarbejde?